Youtube Ebeveyn Izni Nasıl Kaldırılır ?

Acabey

Global Mod
Global Mod
YouTube Ebeveyn İzni Nedir?

YouTube ebeveyn izni, 13 yaşından küçük kullanıcıların YouTube hesaplarını kullanırken ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin onayını gerektiren bir güvenlik önlemidir. Bu izin, çocukların internet kullanımını denetlemek ve onları istenmeyen içeriklerden korumak amacıyla uygulanır. YouTube, çocukların güvenli ve sağlıklı bir çevrede içerik tüketmelerini sağlamak için bu tür önlemleri almaktadır.

Ebeveyn İzni Nasıl Kaldırılır?

Ebeveyn iznini kaldırmak için birkaç adım izlemeniz gerekmektedir. İşte adım adım rehber:

1. Google Hesabınıza Giriş Yapın

İlk adım olarak, ebeveyn iznini kaldırmak istediğiniz YouTube hesabınızla ilişkili olan Google hesabınıza giriş yapmalısınız. Google hesabınızı açtıktan sonra, YouTube'a erişmek için hesabınızla ilişkili e-posta adresi ve şifrenizi kullanarak oturum açın.

2. Ayarlar Sayfasına Git

Google hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede bulunan profil resminize veya adınıza tıklayarak açılır menüyü açın. Menüden "Ayarlar" seçeneğine tıklayarak hesap ayarlarına erişin. Ardından soldaki menüden "Gizlilik ve Güvenlik" seçeneğine gidin.

3. Ebeveyn İzinlerini Yönet

"Gizlilik ve Güvenlik" sayfasına girdikten sonra, sayfanın alt kısmında "Ebeveyn İzinleri" başlığını bulacaksınız. Bu başlık altında, YouTube'un ebeveyn izni politikası ve bu politikayı yönetme seçenekleri bulunmaktadır. "Ebeveyn İzinlerini Yönet" veya benzer bir seçeneği tıklayarak devam edin.

4. Ebeveyn İzinlerini Kaldır

"Ebeveyn İzinlerini Yönet" sayfasında, hesabınızla ilişkili olan herhangi bir çocuk hesabının listesini göreceksiniz. Ebeveyn iznini kaldırmak istediğiniz çocuk hesabını seçin. Ardından, izni kaldırmak için belirtilen adımları takip edin. Bu adımlar genellikle bir onay sürecini içerir ve ebeveynin kimliğini doğrulamasını gerektirebilir.

5. İşlemi Tamamla

Ebeveyn iznini kaldırmak için gerekli adımları tamamladıktan sonra, işlem genellikle hemen veya birkaç dakika içinde etkinleştirilir. Ancak, bazı durumlarda Google'ın güvenlik politikaları gereği işlem birkaç gün sürebilir. İşlem tamamlandığında, çocuğunuzun YouTube hesabı artık ebeveyn izni olmadan kullanılabilir hale gelir.

6. İzlemeyi Sürdürün

Ebeveyn iznini kaldırdıktan sonra, çocuğunuzun YouTube kullanımını dikkatle takip etmeye devam etmek önemlidir. İnternet üzerindeki içeriklerin çocuğunuz için uygun olduğundan emin olmak için zaman zaman hesabını kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca, çocuğunuzla güvenli internet kullanımı konusunda iletişim halinde olun ve ona doğru içerik tüketme konusunda rehberlik edin.