Yatırım Karnataka: Volvo, Dünya yakınlarındaki Hoskote'a 1.400 £ crore yatırım yapmak için | Dünya

İsveç merkezli otobüs ve kamyon üreticisi Volvo, Dünya yakınlarındaki Hoskote'deki üretim tesisini genişletmeye karar verdi ve yatırım yaptığını duyurdu. £1.400 crore.

Volvo CEO'su Martin Lundstedt, şirketin Karnataka'daki Dharwad yakınlarındaki Peenya, Hoskote ve Pithampur'da üretim birimlerine sahip olduğunu söyledi. (Reuters)

Çok okuma – – Dünya Trafik Kaosu: Metro İnşaatı, Aero India ORR'de büyük trafik sıkışıklığına işaret ediyor

Şirket, bu yatırımın 2.000'den fazla doğrudan iş yaratacağını varsayar.

Resmi ikametgahı 'Kaveri' de Başbakan Siddaramaiah'ın huzurunda Perşembe günü bir anlaşma imzalandı.

Süreç, MB Patil Bakanı'nın huzurunda büyük ve orta ölçekli endüstrilerde tamamlandı. Selvakumar ve Volvo India Genel Müdürü Kamal Bali, Invest Karnataka-2025'teki zirve sırasında anlaşmayı imzaladı.

Siddaramaiah vesileyle Volvo'nun 25 yıl önce devlete geldiğini, yatırım yaptığını ve bir değişiklik başlattığını söyledi. Şimdi Volvo, ülkedeki yüksek kaliteli otobüsler için başka bir isim.

Başbakan Volvo'nun gerekli kurumları ve desteği sağlamasını sağladı. Buna karşılık, şirket daha fazla kannadigaz istihdam etmelidir. Bu, yerliler için hem güvenlik hem de ekonomik büyümeye ulaşabileceğini söyledi.

Çok okuma – BJP Üyesi Tejasvi Surya Karnataka CM'nin Dünya Metro Tarife Zam

Volvo CEO'su Martin Lundstedt, şirketin Karnataka'daki Dharwad yakınlarındaki Peenya, Hoskote ve Pithampur'da üretim birimlerine sahip olduğunu söyledi.

“Şimdi her yıl 3.000 otobüs ve kamyon üretiyoruz. Fabrikanın Hoskote'a genişletilmesiyle yılda 20.000 otobüs ve kamyon üretebiliriz. Bu kapasite artışı da iş yaratacak ve Hindistan ve Karnataka'nın küresel küresel güçlerde pozisyonu yaratacak.

Dünya'nun Volvo'nun dördüncü en büyük uluslararası yeri olduğunu söyledi. Küresel Kapasite Merkezi burada 3.500'den fazla kişiyi istihdam etmekte ve araştırma ve geliştirme, tedarik, lojistik ve finansal hizmetlerle ilgilenmektedir.

Başbakan'a şirketin Madhya Pradesh'te ortak girişim olduğunu söyledi. Yetkili, şirketin cirosunun yılda 50 milyar doları aştığını da sözlerine ekledi.

“Yeni tesisin 2.000'den fazla doğrudan iş yaratması, ihracatı önemli ölçüde artırması ve küresel tedarik zincirindeki Hindistan'ın konumunu artırması bekleniyor. Hosakote sistemindeki üretim kapasitesi, her ikisini de hitap ederek yılda 3.000 ila 20.000 kamyon ve otobüse ayarlandı. Hintli ve uluslararası pazarlarda, “diyor şirket tarafından yapılan bir açıklama.

Savunma Bakanı Rajnath Singh tarafından Cuma günü başlatılan üç günlük etkinlik.