MÖ 700’den kalma eşsiz pişmiş toprak figürler BC, Dakshina Kannada’da bulundu | Dünya

PTI | | Yamini CS tarafından paylaşıldı




Karnataka’nın Dakshina Kannada bölgesindeki Moodbidri yakınlarındaki Mudu Konaje’de yapılan son arkeolojik araştırmalar sırasında, çeşitli koruma aşamalarında kemik ve demir parçalarıyla birlikte benzersiz antik pişmiş toprak heykelcikler bulundu. Rakamlar M.Ö. 800-700 yıllarına tarihlenebilir. Udupi bölgesindeki Shirva’daki Mulki Sunder Ram Shetty Koleji Antik Tarih ve Arkeoloji Bölümü’nden emekli doçent olan T. Murugeshi, M.Ö. dedi.


Bulunan sekiz figürden ikisi sığırı, bir ana tanrıçayı, iki tavus kuşunu, bir atı, bir ana tanrıçanın elini ve bilinmeyen bir nesneyi temsil etmektedir (Temsili resim).

OKU | Eserlerin iadesi miras hırsızlığını önleyecektir: Başbakan Modi

Bulunan sekiz figürden ikisi sığır, bir ana tanrıça, iki tavus kuşu, bir at, bir ana tanrıçanın eli ve bilinmeyen bir nesneyi temsil ediyor.Araştırmalara katılan Murugeshi, burada yaptığı basın açıklamasında Mudu Konaje’nin Megalitik alan, 1980’lerde tarihçi ve araştırmacı Pundikai Ganapayya Bhat tarafından keşfedildi ve rapor edildi.

Site, Moodbidri-Shirthady yolu üzerinde, Moodbidri’ye yaklaşık 8 km uzaklıkta yer almaktadır. Taş bir tepenin yamacında dokuz dolmenden oluşan en büyük megalitik dolmen alanıdır. Ancak yalnızca iki dolmenin sağlam olduğunu ve mezarların geri kalanının yok edildiğini söyledi. Hindistan’daki megalitik kültür, çeşitli mezar stilleri ve demir kullanımıyla tanınır.

OKU | Vincent Van Gogh’un “Bahar Bahçesi” yeniden çiçek açıyor. Daha sonra kurtarıldı…

Dolmen de onlardan biri. Ortostat adı verilen devasa taş levhalar, bir dolmenin altına saat yönünde inşa edilerek kare bir alan oluşturuyordu. Açıklamada, bu kare odanın kapak taşı olarak başka bir büyük taş levha ile kapatıldığı belirtildi. Mudu Konaje’de megalitik bağlamda bulunan pişmiş toprak figürler Hindistan’da nadir görülen bir buluntudur.

Define avcıları tarafından tahrip edilen dolmenlerin yüzeyinde bulundu. Dolmenlerde bulunan sığırlar dolmenlerin kronolojisinin belirlenmesine yardımcı olmaktadır. Megalitik mezarda bulunan pişmiş topraklar, Karnataka kıyısındaki Bhoota kültü veya Daivaradhane’ye yönelik araştırmalar için sağlam bir temel sağlıyor. İnek-sığır veya inek tanrıçasının paralelleri Kerala ve Mısır’daki Malampuzha megalitik pişmiş toprak figürlerinde vardı.