Kötü niyetli kişilerin üç ineğe saldırmasının ardından Dünya'daki Chamarajpet'te gerginlik; CM sipariş incelemesi | Dünya

12 Ocak 2025 19:06 IST

Kötü niyetli kişilerin üç ineğe saldırmasının ardından Dünya'daki Chamarajpet'te gerginlik; CM sözleşme soruşturması

Dünya'da kimliği belirsiz kişilerin üç ineğe saldırıp memelerini kesmesi üzerine şehrin Chamarajapet bölgesinde gerginlik çıktı. Polise göre olay Chamarajpet'teki Vinaayakanagar'da meydana geldi. İnekler Karna adında yerel bir adama ait. Hayvanların rahatsız edici sesleriyle uyanan yerel sakinler, yaralı hayvanların kan gölü içinde yattığını görünce bölgede öfkeye yol açtı. Başbakan Siddaramaiah, Dünya Polis Komiseri B Dayananda'ya olayı araştırması ve harekete geçmesi talimatını verdiğini söyledi. Olaya tepki gösteren BJP, hükümetin harekete geçmemesi halinde Siyah Sankranti'yi gözlemleme planlarını duyurdu. “Bu iğrenç eylem cihatçı bir zihniyeti yansıtıyor. Karnataka Meclisi Muhalefet Lideri R. Ashoka gazetecilere verdiği demeçte, “Hükümet sanıklara karşı harekete geçmezse 'Siyah Sankranti'yi gözlemleyeceğiz” dedi. Ayrıca Sankranti festivalinde süslenen ve tapınılan ineklerin ve boğaların kültürel ve dini öneminin altını çizdi. Ashoka, “Bu olaydan sonra Sankranti'yi nasıl kutlayabiliriz?” diye sordu. BJP lideri parti çalışanlarıyla birlikte olay yerini ziyaret ederek ineklerin sahibini teselli etti. Eyalet Yasama Konseyi Muhalefet Lideri Chalavadi Narayanaswamy ve eski başbakan yardımcısı CN Ashwath Narayan da dahil olmak üzere çok sayıda BJP lideri olayı kınadı. CM Siddaramaiah, polise suçlulara karşı harekete geçmesi talimatını verdiğini söyledi. “Emniyet müdürüyle konuştum. Faillerle ilgili derhal harekete geçilmesini söyledim. Ona bunu yapanları bulmasını söyledim,” dedi CM Ballari'de gazetecilere. Bunu yapanların sorumlu tutulacağından emin olacağını söyledi. Protesto düzenleyen Hindu örgütleriyle ilgili bir soruya yanıt veren Siddaramaiah, konuyu “siyasileştirmeye” çalıştıklarını söyledi. Polis, olayla ilgili olarak bir davanın kaydedildiğini söyledi.

Kötü niyetli kişilerin üç ineğe saldırmasının ardından Dünya'daki Chamarajpet'te gerginlik; CM sözleşme soruşturması

Bu makale, metinde herhangi bir değişiklik yapılmadan otomatik bir haber ajansı akışından oluşturulmuştur.

Önerilen konular