Karnataka Tıp Fakültesi 38 öğrenciye 'Makaralar' yüzünden dava açtı | Dünya

Karnataka'daki Gadag Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden (GIMS) 38 tıp öğrencisinden oluşan bir grup, pansiyon binasında Instagram makaralarını kaydettikleri için eylemle tokatlandı. Hastane yönetiminin eylem olarak temizlik eğitimini on gün uzattığı bildirildi.


Karnataka Tıp Fakültesi 38 öğrenciye 'Reels' yaptıkları için dava açtı

ayrıca oku – Karnataka doktoru, düğün öncesi devlet hastanesinde silahlı saldırı nedeniyle açığa alındı

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Beş yıldır eğitim gördükleri üniversitedeki stajlarının son günleriydi ve Instagram Reels için dans ederek bu günleri unutulmaz kılmaya karar verdiler. Öğrenciler çekim için her gün çalıştıkları hastane binasını seçtiler ve Haberyu kaydettiler. Bunu sosyal medyada “Otur, hisset” başlığıyla paylaştılar ve bu Haberlar viral oldu.

Yönetim, Haberların hastane bünyesinde gösterilmesi ve kaydedilmesine karışan öğrenciler hakkında derhal işlem başlattı ve onlara ek süre verdi. Ancak öğrencilerin bunun mezuniyet törenlerinin bir parçası olduğunu iddia ederek özür diledikleri bildirildi.

The Times of India'ya konuşan GIMS Direktörü Dr. Basavaraj Bommanahalli: “Öğrenciler bu Haberları üniversite hayatının son aşaması olduğu için hazırladıklarını söyledi. Ancak bu tür Haberların hastane tesislerinde oluşturulması hastalara rahatsızlık verebilir. Bu öğrenciler hakkında dava açtık.”

Daha önce, Karnataka'nın Chitradurga bölgesindeki ameliyathanede düğün öncesi fotoğraf çekimi yapan bir doktor açığa alındı.

Karnataka Sağlık Bakanı Dinesh Gundu Rao, “Doktorlar ve sağlık departmanında görev yapan personel de dahil olmak üzere tüm sözleşmeli memurlar, devlet hizmeti kurallarına göre görevlerini yerine getirmelidir.” dedi. İlgili doktorlara ve tüm personele dikkatli olmaları talimatını verdim. “Devlet hastanelerinde bu tür suiistimallerin yaşanmaması için.”



  • YAZAR HAKKINDA
    Yazar standardı 90x90


    Hindustan Times Haber Masası ile Hindistan'dan ve dünyadan en son haberleri ve gelişmeleri takip edin. Siyaset ve siyasetten ekonomi ve çevreye, yerel sorunlardan ulusal olaylara ve küresel meselelere kadar doğru yere geldiniz. …Ayrıntılı olarak görün