Karnataka CM, Rohith Vemula Yasası'nın taslağının hazırlanması hakkında Rahul Gandhi'ye yazıyor | Dünya

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah Cumartesi günü Kongre Müdürü Rahul Gandhi'ye yazdı ve ona hukuk danışmanına ve ekibine eğitim kurumlarında ayrımcılığa karşı caydırıcı olarak hizmet eden bir mevzuat olan Rohith Vemula Yasası'nın bir taslağı hazırlamasını söyledi.

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah.

Çok okuma – Flex Banner Dünya'daki arabaya çarpıyor.

Hareket, Siddaramaiah'ın eyalet hükümetinin Karnataka'daki Rohith Vemula Yasası'nı yayınlamaya karar verildiğini söyledikten bir gün sonra geliyor.

Siddaramaiah Kongre liderine mektubunda, “16 Nisan 2025 tarihli mektubunda Dr. Br Ambedkar'ın olayıyla ilgili referans hala üzücü bir gerçek.

Karnataka Başbakanı, kendisinin ve hükümetinin eşitlikçi ve eşit bir toplumu garanti ettiğini garanti etti ve şöyle dedi: “Dalitleri, adivasis ve geriye dönük sınıfları ana akıma getirmek için ellerimize katılmalıyız. Ezilen sınıfların eğitim sistemimizde artık ayrımcılığı olmamalı.”

“Hukuk danışmanım ve ekibime, eğitim kurumlarında ayrımcılığa karşı caydırıcı bir mevzuat olan Rohith Vemula Yasası'nın bir taslağını hazırlamasını sağladım.”

Çok okuma – Indigo, Dünya Havaalanı'nda sabit uçaklarla çarpıştıktan sonra mini otobüsle çarpıştıktan sonra probu başlattı.

Karnataka CM'ye yazdığı mektupta Gandhi, Brambedar'ın hayatında karşı karşıya kaldığı ayrımcılığı vurguladı ve Siddaramaiah'ın Ambedkar'da karşı karşıya kalanların utanç verici olduğunu ve Hindistan'daki bir çocuk tarafından katlanmaması gerektiğini kabul edeceğini söyledi.

“Dalit, Adivasi ve OBC topluluklarından milyonlarca öğrencinin hala eğitim sistemimizde bu kadar acımasız bir ayrımcılığa maruz kalması utanç verici” dedi.

“Rohith Vemula, Payal Tadvi ve Darshan Solanki gibi parlak gençlerin öldürülmesi kabul edilemez. Sabit bir sonu sona erdirme zamanı.

Dalit öğrencisi Rohith Vemula, 2016 yılında kutudaki ayrımcılık intiharıyla öldü.