Karnataka CM, Madhya Pradesh'teki Hubballi çiftçilerinin tutuklanmasını kınadı | Dünya

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah, merkezi hükümeti protesto etmek için eyalet başkentine giden Madhya Pradesh'teki eyalet çiftçilerinin tutuklanmasını kınadı. Ayrıca milletvekili hükümetinden çiftçileri derhal serbest bırakmasını ve onların Yeni Delhi'deki çiftçi protestosuna katılmalarına izin vermesini talep etti.


Karnataka CM, Madhya Pradesh'teki Hubballi çiftçilerinin tutuklanmasını kınadı

ayrıca oku – 13 Şubat'ta Delhi-Chalo çiftçilerinin protestosu: Delhi-UP sınırlarında Bölüm 144'ün uygulanması. Yasak olan nedir?

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Çiftçileri derhal eyaletimizden serbest bırakmak ve yarın Delhi'de Jantar Mantar'da yapılacak protestoya katılmalarına izin vermek başlıklı bir gönderide. Tutuklamaları Madhya Pradesh hükümeti yapsa da, bu eylemin arkasındaki suç dehasının Başbakan Narendra Modi yönetimindeki merkezi BJP hükümeti olduğu açıktır.”

Siddaramaiah ayrıca BJP'nin her zaman çiftçileri hedef aldığını belirterek, Başbakan Modi liderliğindeki BJP hükümetinin asıl amacının çiftçileri sindirmek olduğunu iddia etti. “İster merkezde ister eyaletlerde olsun, BJP iktidara geldiğinde ilk saldırısının çiftçilere karşı olduğuna tarih şahittir. BJP Karnataka'da ilk kez iktidara geldiğinde, gübre talep eden çiftçiler BS Yediyurappa hükümeti tarafından acımasızca vuruldu. Narendra Modi hükümetinin Merkezde Delhi ve Uttar Pradesh'teki protestocu çiftçilere karşı uyguladığı şiddet nedeniyle çok sayıda çiftçi öldü. Narendra Modi hükümetinin mevcut eylemlerine bakıldığında, asıl amacının çiftçileri korkutmak ve onları boyun eğdirmek olduğu görülüyor” diye ekledi Siddaramaiah.

Bu arada Delhi Polisi Pazar günü, istenmeyen olayları önlemek ve kanun ve düzeni korumak için Uttar Pradesh sınırında Ceza Muhakemesi Kanununun 144. Maddesini uygulamaya koydu. Sınırlarda 50 binin üzerinde güvenlik gücü konuşlandırılıyor.

Delhi Polisinin istihbarat teşkilatlarından ciddi kanun ve düzen sorunları hakkında ipuçları aldığı bildirildi. Bir polis emri, bazı anti-sosyal unsurların/ajitatör grupların muhtemelen bu durumdan yararlanacağını söyledi. Şehirdeki halka açık yerlerde aşındırıcı maddeler, patlayıcılar, ateşli silahlar veya diğer ölümcül silahlar veya saldırı veya savunma silahı olarak kullanılabilecek nesnelerin taşınması zaten yasaklandı.