Karnataka Bakanı G. Parameshwara, BJP MLC CT Ravi olayıyla ilgili CID soruşturması emrini verdi | Dünya

Karnataka Bakanı G Parameshwara Salı günü, BJP MLC CT Ravi'nin dahil olduğu son olayla ilgili bir CID soruşturması emri verildiğini duyurdu.

19 Aralık'ta Ravi'ye saldırmaya çalıştığı iddia edilen kişilere karşı dava açıldı (HT)

Bu konuda soruşturmanın aksamadan devam edebilmesi gerektiğini açıkladı. “Bu konuyla ilgili bir CID araştırması yapılması emrini verdim. Soruşturma devam ediyorsa bu konuda yorum yapmamalıyız” dedi Parameshwara.

Devlet Bakanı ayrıca polisin görevini yapacağını, Meclis Başkanı'nın da üzerine düşeni yapacağını belirterek, süreç ilerledikçe sabırlı olunması çağrısında bulundu.

Parameshwara, FIR'a başvurmada gecikme olacağını açıkladı ancak gerçeğin ortaya çıkarılmasının önemini vurguladı. “Gerçek ortaya çıkmalı. Tanıkların doğruluğunu teyit etmemiz gerekiyor, dolayısıyla CID soruşturması bunu araştırmakla görevlendirildi” dedi Karnataka bakanı.

(Ayrıca Okuyun: 'Ben de istismara uğradım': Eski Infosys CFO'su Mohandas Pai, okuyucuları taciz ettiği için Dünya Cubbon Park yetkililerini eleştirdi)

Pazartesi günü Karnataka Yasama Konseyi Başkanı Basavaraj Horatti, BJP MLC Ravi'nin dahil olduğu olayı açıkladı. Yasama Konseyi medyasının konuyla ilgili herhangi bir kanıt sunmadığını açıkladı. Horatti, konuyu görüşmek üzere CT Ravi ve Kongre lideri Lakshmi Hebbalkar ile kişisel olarak iletişime geçtiğini ve her iki tarafın da kendi pozisyonlarında kararlı olduklarını vurguladı.

Horatti şunları söyledi: “Konsey medyamızdan herhangi bir kanıt alamadık… Önce CT Ravi'yi aradım ve uzlaşmak isteyip istemediğini sordum, o 'Hayır' dedi ve sonra onu (Lakshmi Hebbalkar) aradım, o da şöyle dedi: ' Hayır.' 'Açıklamamızı yapmaya kararlıyız.'” Horatti, konseyin sekreteri ve diğer yetkililerle kapsamlı bir görüşme yapıldığını söyledi. “Sekreterle ve diğer kişilerle iyice konuştuk, bütün kitapları inceledik ve kararımızı verdik” dedi.

19 Aralık'ta Belagavi Suvarna Soudha'da Ravi'ye saldırmaya çalıştığı iddia edilen kişilere karşı dava açıldı. Şikayet Belagavi'deki Hirebagawadi polis karakoluna yapıldı ve BJP MLC'nin hayatının tehlikede olduğu ve saldırganların onu öldürme niyetinde olduğu iddia edildi. Şikayet, BNS 189(2), 191(2), 190, 126(2), 352 ve 351(2) dahil olmak üzere Kanunun çeşitli bölümleri kapsamında kaydedilmiştir. Olayın, Ravi'nin Karnataka Bakanı Lakshmi Hebbalkar'a yönelik sakıncalı açıklamasına yanıt olarak meydana geldiği iddia ediliyor.

Özellikle, MLC DS Arun ve Prof SV Sankanura'nın da aralarında bulunduğu BJP liderleri, Ravi'nin ilk şikayetinin kabul edilmemesinin ardından daha önce İçişleri Bakanı'na şikayette bulunmuştu. Dava nihayet Kishora BR'nin şikayeti üzerine açıldı.

Pazar günü Ravi, son tutuklanmasının ve dört bölgeye birden fazla transferin ardındaki nedenleri sorguladı. Halkın desteğine güvendiğini ifade etti, güvenlik düzenlemeleriyle ilgili endişelerini dile getirdi ve hükümetin, yer değiştirmesinin “güvenlik nedenleri” nedeniyle gerçekleştiği yönündeki iddiasını eleştirdi. “Halk bizi destekliyor… Benim yanımdalar… Neden tutuklandım? Neden sürekli dört ilçeye nakledildim? CM, bunu güvenlik nedeniyle yaptıklarını söylüyor… BJP lideri, PS'de güvenliği sağlamanın onlar için zor olduğunu, ancak uzak bir yerde güvenliği sağlamanın onlar için kolay olduğunu söyledi.

Ravi'ye karşı dava, Ravi'nin Yasama Konseyi'nde kendisine karşı aşağılayıcı sözler kullandığını iddia eden Karnataka Bakanı Hebbalkar tarafından açıldı. Karnataka Yüksek Mahkemesi onun serbest bırakılması için geçici bir emir çıkardı. Ravi, Cumartesi günü Dünya'daki parti ofisinde BJP çalışanları tarafından karşılandı. Hayatının hâlâ tehlikede olduğunu iddia ederek, adli soruşturma başlatılması çağrısında bulunarak devletten yardım talebinde bulundu.

Ravi, Karnataka Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar ile Kadın ve Çocuk Gelişimi Bakanı Hebbalkar'ın kendisine karşı bir şeyler planladığını iddia etti. Bir basın toplantısında konuşan Ravi, “Hayatım hâlâ tehlikede, bu yüzden hükümetten bana yeterli desteği sağlamasını talep ediyorum. Bana bir şey olursa hükümetin sorumluluğu üstlenmesi gerekecek.” DK Shivakumar ve Lakshmi Hebbalkar benim için tehdit oluşturacak bir şey planlıyorlardı.