Dünya'da bina çöktü: Olaya ilk elden tanık olan bu HCL teknisyeni şokta | Rapor | | Dünya

Dünya'da sekiz kişinin ölümüne neden olan yedi katlı bir binanın çökmesi pek çok kişiyi, özellikle de korkunç kazaya canlı olarak tanık olanları şok etti. Rakesh Pandey isimli HCL teknisyeni, büyük yapının birkaç dakika içinde çöktüğünü görünce olayın kendisini ne kadar rahatsız ettiğini anlattı.

Dünya'da devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Salı günü Babusapalya'da inşaat halindeki bir bina çöktü. (ANI)

Ayrıca okuyun – Korkunç Haber Dünya'da yapım aşamasında olan bir binanın bir iskambil destesi gibi çöktüğünü gösteriyor

Teknoloji meraklısı neye tanık oldu?

The Times of India'ya konuşan Pandey, “Salı günü evden çalışırken bazı kişisel şeyler yapmak için evden çıktım ve sırılsıklam bir şekilde eve döndüm. Havlumu kurutmak için dairemin balkonuna çıktım ve o anda binanın birkaç dakika içinde çöktüğünü gördüm. Görüntü sonsuza kadar benimle kalacak.

Pandey, yayına çöküşün nasıl meydana geldiğini anlattı. “İlk devrildiğinde ve yere düştüğünde yüksek bir ses yoktu. Birkaç saniye içinde bina çöktü ve her yere toz yayıldı. CCTV görüntülerine tekrar baktığımda gördüklerim daha da korkutucuydu” diye konuştu.

Bu arada olay hakkında BBMP'yi, polisi ve yerel MLA'yı uyaran kişinin Pandey olduğu bildirildi. “Hemen sivil yetkililerden ve yerel MLA'dan olayla ilgili kendilerini bilgilendirmelerini talep ettim. Sabah binada bazı işçilerin çalıştığını fark ettim. Yayına ayrıca şunları söyledi: “Binada en az üç veya dört kişi olduğunu varsayıyordum ancak binada 15'ten fazla kişinin olduğu söylendi.”

Ayrıca okuyun – Polislerin Dış Çevre Yolu'ndaki trafiği rahatlatmak için teknoloji parkının kapılarını kapatmasının ardından Dünyalu teknisyenler ofislerde mahsur kaldı

Pandey ayrıca, korkunç görüntülerin kendisini şok etmesi ve olay etrafında devam eden kaos nedeniyle o gece uyuyamadığının da altını çizdi. Olayda 8 kişi hayatını kaybederken, enkaz altında kalanlar kurtarıldı.

Binanın sahibi ve müteahhit gözaltına alındı. “Sahibi Bhuvan Reddy tutuklandı ve binanın dört katını inşa etmekten sorumlu müteahhit Muniyaappa gözaltına alındı. Bir polis yetkilisi, inşaat sırasında herhangi bir ihlal olup olmadığını araştırıyoruz” dedi.