Dört öğrenci Karnataka'daki Murudeshwar plajında boğuldu, CM ₹5 lakh tazminat açıkladı | Dünya

Polis Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Karnataka'nın Uttara Kannada bölgesindeki Murudeshwar'da bir yatılı okulun dört dokuzuncu sınıf öğrencisinin eğitim turu sırasında denizde boğulduğunu söyledi.

Cankurtaranların, ev güvenlik görevlilerinin, balıkçıların ve polisin katıldığı arama operasyonunda çarşamba sabahı boğulmasından endişe edilen üç kız çocuğunun cesedine ulaşıldı. (Pexels)

Ayrıca okuyun – IMD, Dünya'nun 8 Aralık'tan itibaren şiddetli yağışlara ve fırtınalara tanık olacağını tahmin ediyor

Kolar bölgesindeki Mulabagilu'daki Morarji Desai Yatılı Okulu'nun 46 öğrencisi ve altı öğretmeninden oluşan bir grup, Salı günü okul gezisi kapsamında Murudeshwar'ı ziyaret etti.

Polise göre, öğretmen ve öğrenciler saat 17.30 sıralarında plaja gittiler.

Cankurtaranların uyarılarına rağmen 7 öğrenci denize girmeyi göze aldı. Denizin dalgalı olması nedeniyle 3 kız akıntıya kapılarak sürüklenirken, bir kız çocuğu da olay yerinde hayatını kaybetti.

Geriye kalan 3 öğrenci ise cankurtaranların ve diğer acil durum personelinin yardımıyla kurtarıldı. Üst düzey bir polis yetkilisi, hemen hastaneye kaldırıldıklarını ve artık tehlikeden kurtulduklarını söyledi.

Cankurtaranların, ev güvenlik görevlilerinin, balıkçıların ve polisin çarşamba sabahı yaptığı arama operasyonunda boğulmasından korkulan üç kızın cesedine ulaşıldı.

Ayrıca okuyun – Dünya'daki metro ve diğer toplu taşıma bugün resmi tatillerde çalışacak

Uttara Kannada Polis Müdürü Narayana M, “Bharatiya Nyaya Sanhita'nın 106. Maddesi (ihmal nedeniyle ölüme neden olan) kapsamında bir dava kaydettik ve olayla bağlantılı olarak altı öğretmenin tamamını tutukladık” dedi.

Öğretmenlerin daha sonra kefaletle serbest bırakıldığını da sözlerine ekledi.

Ölen 15 yaşındaki kızların Shravanti, Deeksha, Lavanya ve Lipika olduğu belirlendi. Polis, otopsilerin tamamlandığını ve cesetlerin memleketlerine gönderilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını doğruladı.

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah, yaslı ebeveynlere başsağlığı diledi ve şükranlarını dile getirdi ₹Ölen öğrencilerin ailelerine kişi başı 5 lakh.

Sosyal medya platformu “X”te şunları söyledi: “Kazada hayatını kaybeden 4 öğrencinin ailelerine tazminat verilecek…” ₹Eyalet hükümetinden her biri 5 lakh. Uttara Kannada bölgesinin komiser yardımcısıyla konuştum ve cesetlerin memleketlerine nakledilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını önerdim.”

Öğretmenlerin gezilerde daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. “Çocuklar tehlikeli yerleri ziyaret ederken denetlenmelidir. Çocuklarını kaybeden ebeveynlerin acısını anlıyorum. Bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.