DK Shivakumar herhangi bir 'siyasi değişikliği' dışlıyor ve kendisi ve Siddaramaiah'ın partinin yönlendirmesini izleyeceğini söylüyor | Dünya

Karnataka Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar, Cumartesi günü Kongre içindeki güç mücadelesini küçümseyerek, eyalet halkının iktidar partisini beş yıl boyunca kutsadığını ve kendisinin ve Başbakan Siddaramaiah'ın yüksek komutanlığın talimatları doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini söyledi.

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah. (Kongre X)

Ayrıca okuyun – Karnataka'da teslim olan Maocuların ormana bıraktığı iddia edilen silah ve mühimmat ele geçirildi

Destekçileri buraya gelişinde onu “yeni başbakan” olarak selamlarken, aynı zamanda eyaletin Kongre başkanı olan Shivakumar, kimsenin desteğine ihtiyacı olmadığını ve partinin kendisine söylediğine göre hareket edeceğini söyledi.

“Kimse endişelenmesin; siyasi değişime gerek yok. İnsanlar bizi kutsadı, bize şans verdi ve beş yıl daha devam edeceğiz. Devam eden tüm konuşmalar değersizdir. Başbakan ve ben devam edeceğiz.” Shivakumar gazetecilere bir soru üzerine “Partinin talimatları doğrultusunda çalışıyoruz” dedi.

Kendisinin bir sonraki CM olmasını talep eden işçiler veya destekçiler sorulduğunda Shivakumar, “Kimsenin benden bir şey talep etmesini istemiyorum; Kimsenin desteğini istemiyorum. Meclisin desteğine ihtiyacım yok. Bu benim işim olmaya devam ediyor” ve Kongre partisi. Kongre partisi ne derse desin, işçilerin ya da yasa koyucuların benim için bağırmasını ya da görevimi yapmasını istemiyorum.

“Ben şu söze inanıyorum: 'Karmanye vadhikaraste ma phaleshu kadachana' – çabalayın ve sonuçları Tanrı'ya bırakın.”

Onun yorumları, Siddaramaiah'a yakın kabine arkadaşı KN Rajanna'nın, Shivakumar'ın kalan iki ve sonraki seçimlerde en üst sırayı hedeflemek yerine bir sonraki seçimlerde partiyi başarıyla yöneterek başbakan olmayı hedeflemesi gerektiğini önermesinden bir gün sonra geldi. bir buçuk yıl Görevdeki hükümet yılları.

Siddaramaiah'ın seçkin Dalit ve Planlanmış Kabile (ST) kabine meslektaşlarıyla son akşam yemeğinin ardından, Karnataka'da olası bir liderlik değişikliği hakkındaki spekülasyonlar Kongre'de heyecan yarattı. Mart ayından sonra “dönüşümlü başbakan” ya da “güç paylaşımı formülü” getirileceğine dair söylentiler var.

Ayrıca okuyun – Dünya'nun ikonik CTR'si Kempegowda Uluslararası Havaalanı Terminal 2'de şubesini açtı

Mayıs 2023 genel seçimlerinin sonuçlarının ardından başbakanlık görevi için Siddaramaiah ile Shivakumar arasında yoğun bir rekabet yaşandı. Kongre sonunda Shivakumar'ı başbakan yardımcısı rolünü üstlenmeye ikna etti. O zamanki raporlar, Shivakumar'ı iki buçuk yıl sonra başbakan yapacak “dönüşümlü başbakanlık formülü” altında bir uzlaşmaya varıldığını öne sürüyordu. Ancak parti bu anlaşmayı resmi olarak onaylamadı.

Bir Vokkaliga olan Shivakumar, başbakan olma arzusunu açıkça dile getirdi. SC/ST topluluklarından Kongre liderleri, bakanlar ve yasa koyucuların İçişleri Bakanı G Parameshwara liderliğinde ve KN Rajanna'nın yardımlarıyla Çarşamba akşamı yapılması planlanan toplantısı, Karnataka Randeep Singh Surjewala'dan sorumlu AICC genel sekreterinin talimatı üzerine ertelendi.

Kaynaklar, bu hareketin, CM görevi için güçlü bir aday olan Shivakumar'ın, partideki gelişmeleri tartışmak üzere Pazartesi akşamı Yeni Delhi'de AICC genel sekreteri (örgüt) KC Venugopal ile buluşmasının ardından geldiğini öne sürüyor.

Kongrenin bir bölümü, önerilen SC/ST Kongresi ve Parameshwara toplantısının, bir sonraki başbakan olarak bir Dalit veya AHINDA (azınlıklar, geri sınıflar ve Dalitler için Kannada dilindeki kısaltma) lideri talebini canlandırabileceğine inanıyor. Bu talep, tahmin edildiği gibi Siddaramaiah'ın devlet bütçesinden sonra istifa etmesi durumunda Shivakumar'ın şansını karmaşıklaştırabilir.

Medyanın ve muhalefet liderlerinin son tapınak ziyaretlerinin 'tapınak koşusu' olarak adlandırıldığı yönündeki eleştirilerine değinen Shivakumar, şunları söyledi: “Her gün puja yapıyorum. Dharma'ya inanıyorum. Kendi iyiliğim için, devletin, toplumun ve bana inananların iyiliği için dua ediyorum. Bu herkesin kişisel inancıdır.”