BJP liderinin 'vur ve öldür' çağrısı üzerine Shivakumar, kardeşinin korkmadığını söyledi | Bilim Park

Karnataka Başbakan Yardımcısı Dk Shivakumar Cumartesi günü BJP lideri Eshwarappa'nın DK Suresh'i vurup öldürme çağrısına yanıt verdi ve kardeşinin (Suresh) bu tür tehditlerden korkacak bir kişi olmadığını söyledi. BJP lideri KS Eshwarappa, ülkedeki bölünmeden bahseden DK Suresh ve MLA Vinay Kulkarni gibi kişilerin öldürülmesini sağlayacak bir yasa çağrısında bulundu. Kongre Milletvekili DK Suresh, Nirmala Sitharaman'ın bütçesinin Karnataka ve diğer güney eyaletleri için hiçbir şey sağlamadığını ve bu tür bir önyargının “ayrı bir ulus” taleplerine yol açacağını söylemesi tartışmaya yol açtı. Karnataka ve Kerala hükümetleri daha sonra güney eyaletlerine yetersiz fon tahsisini protesto etti.


DK Shivakumar, BJP lideri Eshwarappa'nın 'ayrı ülke' yorumu nedeniyle DK Suresh'in vurulması çağrısına yanıt verdi. (PTI)

Karnataka Başbakanı Siddaramaiah ve Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar, DK Suresh'in yorumunun yanlış yorumlandığını, kendisinin yalnızca kuzey eyaletleri ile güney eyaletleri için fon tahsisi arasındaki tutarsızlıklara dikkat çektiğini söyledi. Siddaramaiah kimsenin Hindistan'ın bölünmesini istemediğini söylerken, Kongre başkanı Mallikarjun Kharge – konu Parlamento'da gündeme geldiğinde – böyle bir yorumu asla desteklemeyeceğini söyledi.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bu tartışmanın ortasında Eshwarappa, Başbakan Modi'ye DK Suresh gibi insanların hain olduğunu söylemek istediğini söyledi. Eshwarappa, “Onların vurulmasına izin veren bir yasa çıkarmayı öneriyorum” dedi.

“DK Suresh tehditlerden korkacak bir tip değil. Tehditlerle nasıl başa çıkacağımızı biliyoruz ve geçmişte bu tür birçok tehdidi çözdük,” diye DK Shivakumar tehdide tepki gösterdi. “Her eylemin sonuçları vardır. Bir keresinde cemaatte babamdan bahsetmişti ve sonrasında ne olduğunu herkes biliyor. Bugün Eshwarappa nerede? Eğer Eshwarappa, DK Suresh'i vurmak istiyorsa bunu yapmalı ancak bu tür tehditlerden korkmuyor” dedi Shivakumar.

Siddaramaiah, Eshwarappa'nın parçalamak, dövmek ve öldürmekten başka dil bilmediğini söyledi. “Ona (Eshwarappa) karşı yasal işlem başlatacağız. RSS eğitimi aldığını söylüyor. Bu onun eğitimi mi? DK Suresh'i vur diyor. Bu ulusal bir partiye mensup bir liderin dili mi? Başbakan bunlara “tecrübeli siyasetçi” mi diyeceğiz?

Eshwarappa'ya karşı FIR


Cumartesi günü, hain yorumuna karşı ateş açması nedeniyle Eshwarappa'ya karşı bir FIR kaydedildi. Eshwarappa, kendisine karşı yüzlerce dava açılsa bile FIR'lardan korkmadığını söyledi. Eshwarappa, “Milliyetçilik ve Hindutva ile ilgili ilkeler konusunda bana karşı 100 FIR'dan korkmuyorum” dedi.


HT ile avantajlar dünyasının kapılarını açın! Bilgilendirici haber bültenlerinden gerçek zamanlı haber uyarılarına ve kişiselleştirilmiş haber akışına kadar hepsi burada, sadece bir tık uzakta! – Şimdi üye Ol! Hindistan Haberlerinin yanı sıra Hindistan'dan ve dünyanın dört bir yanından en son haberleri ve önemli başlıkları alın

  • YAZAR HAKKINDA
    Yazar standardı 90x90


    Hindustan Times Haber Masası ile Hindistan'dan ve dünyadan en son haberleri ve gelişmeleri takip edin. Siyaset ve siyasetten ekonomi ve çevreye, yerel sorunlardan ulusal olaylara ve küresel meselelere kadar doğru yere geldiniz. …Ayrıntılı olarak görün