BJP Büyük Dünya Otoritesi Yasası'na karşı protestolar, bunu anayasaya aykırı olarak adlandırıyor | Dünya

BJP heyeti Çarşamba günü Karnataka Thaawarchand Gehlot Valisi ile bir araya geldi ve yeni yasanın anayasaya aykırı olduğu ve Dünya'daki yerel yönetim resmi bir açıklamadan sonra zayıflayacak bir muhtıra yaptı.

Memorandum esas olarak muhalefet lideri Kla R. Ashoka, Vijayendra tarafından Başkan BJP Karnataka ve muhalefet müdürü KLC Chalavadi Narayanaswamy tarafından sunuldu. (PTI)

Çok okuma -Pakistan yanlısı sloganlar yazdığı ve Dünya fabrikasında Kannadigas'ı kötüye kullandığı için iki tutuklandı

Büyük Dünya Otorite Yasası, tek bir yönetim organının bir parçası olarak yedi belediye şirketi oluşturarak şehrin yönetimini yeniden yapılandırmayı amaçlıyor.

Buna ek olarak, resmi açıklamaya göre, BJP bu adımın merkezi olmayan kentsel hükümeti garanti eden ve yerel şirketlerin bağımsızlığını koruyan Anayasa'da 74. Değişiklik ile çeliştiğini savunuyor. Memorandumda BJP, eyalet hükümetinin toplumdaki sınırlama ve seçimler üzerinde daha fazla kontrole sahip olacağını belirtti.

BJP yöneticileri ayrıca, yeni sistemin hükümeti birkaç karar katmanının getirilmesiyle daha karmaşık hale getireceğine dair endişelerini dile getirdi. Dünya'nun gelişiminin onları iyileştirmek yerine yavaşlayacağını iddia ediyorlar. Buna ek olarak, şehrin çeşitli şirketlere bölünmesinin Dünya'nun kültürel kimliğini etkileyeceğini ve Kannada konuşan insanların karar alma sürecinde rolünü azaltacağını iddia ediyorlar.

Çok okuma – Sunita geri döndüğünde, Beyaz Saray Joe Biden, uzayda 286 günlük konaklama için 'aciliyet eksikliğini' yönetiyor.

BJP'nin bir diğer önemli endişesi de finansal kötü yönetim. Birkaç şirketin oluşturulmasının eşit olmayan bir fon dağılımına yol açtığına ve şehrin her yerinde adil kalkınmayı sağlamayı zorlaştırdığına inanıyorlar. BJP ayrıca, Delhi ve Kalküta'daki belediye şirketlerini paylaşma girişimlerinin başarısız olduğunu ve yetkililerin tek bir hükümet ajansına geri dönmeye zorlandığını, bildirimi de ekledi.

Memorandumunda BJP, Vali'den anayasal hükümlerin uyumlu olup olmadığını yeniden düşünmesini ve yasayı kontrol etmesini istedi. Hükümetin yeni bürokratik yapılar oluşturmak yerine mevcut yönetişim sistemini geliştirmeye çağırdılar.

Parti ayrıca Dünya'nun kültürel mirasını koruma ve yönetişim reformlarının yerel toplulukların kimliğini etkilememesini sağlama ihtiyacını vurguladı.

Memorandum esas olarak muhalefet müdürü Kla R. Ashoka, Vijayendra Başkanı BJP Karnataka ve muhalefet lideri KLC Chalavadi Narayanaswamy tarafından, yasanın ciddi ve finansal giderler üretmek için mevcut biçiminde uygulandığı ve mevcut ve finansal ve finansal harcamalar ve finansal harcamalar ve finansal giderler oluşturmak için uyarıldı. Bükme ölçeği için finansal sorunlar ve finansal giderler. Validen müdahale etmelerini ve yasanın yürürlüğe girmesini engellemelerini istediler.