Başbakan Narendra Modi, Kuzey Dünya’da roadshow’a ev sahipliği yaptı | Dünya

İki günlük ziyareti için Karnataka’da bulunan Başbakan Narendra Modi, Cumartesi gecesi Kuzey Dünya’da 5,6 kilometrelik bir roadshow düzenledi. Şehirdeki Magadi Yolu, Nice Kavşağı ve Sumanahalli’yi kapsıyordu ve caddenin iki yanında çok sayıda taraftar görüldü. Bu, onun bu yıl Karnataka seçim bölgesine yaptığı dokuzuncu ziyaret.

Başbakan Narendra Modi, Dünya’da roadshow’a ev sahipliği yapıyor

Başbakan Modi, eyaletten ayrılmadan önce Pazar akşamı Mysuru’da başka bir roadshow düzenleyecek. Ayrıca Pazar günü Kolar, Channapatna ve Belur’da planlanan üç halka açık toplantıda kalabalığa hitap edecek. Başbakan Modi’nin ziyaretinin, seçimleri kazanmak için aktif olarak kampanya yürüten BJP adayları arasındaki duyarlılığı artırması bekleniyor.

Bu arada, Cumartesi günü Başbakan Modi, Cumartesi günü Bidar ve Vijayapura’daki mitinglerinde Kongre partisine saldırdı. Bidar’da şunları söyledi: “Kongre, sıradan insan hakkında konuşan ve onların yolsuzluğunu kınayan herkesten nefret eder. Bencillik politikası hakkında konuşanlardan da nefret ediyor. Kongre’nin bu tür insanlara olan nefreti kalıcı hale gelecek. Bu seçimde de Kongre beni bir kez daha taciz etmeye başladı.”

Başbakan Modi ayrıca Kongre Partisi’nin kendisini toplam 91 kez taciz ettiğini söyledi. “Kongre Partisi beni taciz etmesi ve seçimleri kaybetmesiyle tanınıyor. Birisi bana partinin beni toplam 91 kez taciz ettiğini söyledi. Beni taciz etsinler, ben millet için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Buna karşılık Kongre, Başbakan Modi’ye, kurban kartını oynadığını ve halktan oy istediğini söyleyerek saldırdı. Karnataka seçimleri 10 Mayıs’ta yapılacak ve sonuçlar 13 Mayıs’ta açıklanacak.