Amit Shah bugün Karnataka'dan BJP liderleriyle LS seçim stratejisini tartışıyor | Dünya

BJP eyalet birimi başkanı BY Vijayendra, Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah'ın Pazar günü Karnataka'da parti liderleriyle yapacağı toplantılarda BJP'nin 2024 Lok Sabha seçimlerine yönelik stratejisini büyük olasılıkla formüle edeceğini söyledi.


Birliğin İçişleri Bakanı Amit Shah Yeni Delhi'de.(PTI)

Ayrıca toplantıda, işçiler ve her iki partinin liderleri arasında sahadaki uygun koordinasyonun sağlanması için ittifak ortağı JD(S) ile ortaklaşa oy sandıklarının görüşülmesinin muhtemel olduğunu ve ayrıca kazanılacak sandalye sayısının da tartışılabileceğini söyledi. bölgesel seçimlere atandı.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

ayrıca oku – Karnataka Tıp Fakültesi, hastane tesislerinde 'makara' yaptıkları için 38 öğrenciye dava açtı

Şah bugün erken saatlerde 'saray şehrine' geldi ve günün ilerleyen saatlerinde eyalet BJP çekirdek komite üyeleri ve partinin Mysuru kümesinin liderleriyle toplantılara katılması planlanıyor.

Ayrıca Sutturu Jathra'ya (fuar) katılmak için yakındaki Sutturu'yu ziyaret etmesi ve Chamundi Tepeleri'ndeki Chamundeshwari Tapınağını ziyaret etmesi bekleniyor.

“Toplantıya Mysuru, Mandya, Hassan ve Chamarajanagar Lok Sabha seçim bölgelerinden 120 lider katılacak. Vijayendra, yaklaşan Lok Sabha seçimlerine ilişkin stratejiyi tartışmak üzere eyalet BJP çekirdek komitesiyle de bir toplantı yapılacağını söyledi.

Burada gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, BJP ve JD(S) seçime birlikte girdikleri için her iki partinin çalışanları arasında sahada herhangi bir sorun olmadığından emin olunması gerektiğini ve toplantının da buna odaklanacağını söyledi.

“Her seçim bölgesini kazanmak ve Seçmen Chanakya olarak bilinen Amit Shah'ın liderliğini üstlenmek için stratejiler geliştireceğiz” diye ekledi.

BJP ve JD(S) bir ittifak kurdu ve Karnataka'da yapılacak parlamento seçimlerine birlikte katılmaya karar verdi. İki parti arasında koltuk görüşmeleri sürüyor.

BJP, 2019 anketlerinde Karnataka'daki toplam 28 Lok Sabha sandalyesinin 26'sını kazanmıştı; bunlar arasında Mandya'dan parti tarafından desteklenen bağımsız Sumalatha Ambareesh de vardı. Kongre ve JD(S) birer sandalye elde etmişti.

BJP'nin, Başbakan Siddaramaiah'ın memleketi Mysuru'daki Lok Sabha seçimleri öncesinde bu tür ilk toplantısına ilişkin bir soruya yanıt veren eyalet BJP şefi, bu konuda özel bir şey olmadığını ve BJP ile JD(S)'nin bir toplantı yapmayı planladıklarını söyledi. eyaletteki seçim bölgelerini kazanmak için hepsini tutun.

“Başbakan'ın memleketi olmasının yanı sıra, burası (Mysuru) BJP'nin kalesidir çünkü insanlar Lok Sabha anketlerinde partiyi desteklemiştir… Chamarajanagara seçim bölgesinde lider Srinivas'ta yeni bir aday bulmalıyız. ” Prasad (milletvekili) siyasi emekliliğini açıklıyor ve koltuğu kazanmayı planlıyor” dedi.

“Mandya'da, değişen koşullar altında, medyada JD(S)'nin koltuğa yarışacağı yönünde tartışmalar duyduk ancak hiçbir resmi tartışma yapılmadı, tüm bunlar bugünkü toplantılarda tartışılacak” diye ekledi.

Sumalatha Ambareesh'in Mandya koltuğu için yarışıp yarışmadığı ve partinin bu konuda nasıl karar vereceği sorulduğunda Vijayendra, Delhi'deki parti liderliğinin bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

“Delhi'de tartışmalar sürüyor, bu konu hakkında ve partinin ulusal başkanının (JP Nadda) ne düşündüğü hakkında hiçbir bilgimiz yok” dedi.

Sumalatha Ambareesh yakın zamanda Delhi'de Nadda'yı, Başbakan Narendra Modi'yi ve diğer üst düzey BJP liderlerini ziyaret etmişti.

Şah'ın ziyareti sırasında Vijayendra, Kongre'yi, merkezi hükümetin vergi dağıtımı ve devlete bağışlar konusunda adaletsizlik yaptığı iddiasıyla 'Vergim, Hakkım' kampanyasını düzenlediği için eleştirdi ve bunun Kongre'nin kusurlarını gidermek için yapıldığını iddia etti. Hükümet devleti “örtüyor”. “